Schimbări în meniul copiilor de la grădiniţele din raionul Străşeni

Schimbări în meniul copiilor de la grădiniţele din raionul Străşeni

Copiii din raionul Strășeni primesc fructe şi legume de sezon. Agentul economic responsabil de alimentația din grădiniţe şi şcoli a elaborat un nou meniu pentru perioada vară-toamnă, iar accentul a fost pus pe roada din acest an.


Prin urmare, pe masa copiilor vor fi prezente cireșile, căpșunile, vișinele, pătlăgelele, pepenii, precum și alte legume și fructe. De asemenea, copiii vor primi în continuare carne, lactate şi ouă. 


Părinții spun că sînt mulțumiți de noile meniuri, pentru că odraslele lor mănîncă mai sănătos: 


Pe lîngă noul meniu, agentul economic preconizează să repare și să reutileze cantinele școlare. Lucrările vor fi efectuate în perioada vacanţei de vară. Tot atunci vor fi organizate și cursuri de instruire pentru bucătari. 


Începînd cu întîi aprilie, în raionul Strășeni este implementat un proiect-pilot de alimentare a copiilor din școli și grădinițe. În acest sens, a fost selectat un agent economic responsabil de prestarea acestui serviciu, dar şi de renovarea cantinelor, salarizarea bucătarilor și îmbunătățirea meniului.


Proiectul a fost lansat la inițiativa Guvernului, după mai multe cazuri de licitații trucate şi alimente alterate livrate şcolilor şi grădinițelor din țară.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load