Schimbare bruscă a vremii în acest weekend. Prognozele meteorologilor

Schimbare bruscă a vremii în acest weekend. Prognozele meteorologilor

August surprinde chiar de la începutul lunii cu vreme instabilă şi capricioasă, intrînd în forţă din primele zile cu mai multe Coduri Galbene.


Astfel, după avertizări de caniculă, pericol de incendiu, secetă hidrologică, următoarele zile vor fi determinate de instabilitate atmosferică.


Potrivit meteorologilor, în ziua de sîmbătă, 3 august, și cu menținere în noaptea de 4 august, pe arii extinse se prevăd descărcări electrice, seara averse puternice (15-45 l/m2), izolat cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.


Odată cu fenomenele anunţate, aerul se va răci puţin, înregistrînd în următoarele zile, în medie, valori termice de 26 grade Celsius. Însă, de marţi, 6 august, mercurul termometrelor iarăşi va urca, iar arşiţa îşi va revendica poziţiile.


De asemenea, în legătură cu avertizările emise de meteorologi, în special cea referitor la ploi puternice, Centrul hidrologic al SHS prognozează, în perioada 3-4 august, formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.


În acest context, administrația publică locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sînt avertizați să monitorizeze starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.


Prognozele de astăzi ale meteorologilor vin să confirme mai multe semne legate de Sfîntul Mare Proroc Ilie, sărbătorit pe 2 august de creştinii ortodocşi de rit vechi. Sfîntul Ilie este unul dintre cei mai importanţi proroci din Vechiul Testament, cinstit de creştini ca aducător de ploi. În tradiția populară, Sfîntul Ilie este prezentat ca mergînd pe cer într-o căruță cu roți de flăcări și cai albi, înaripați. El tună, trăsnește și lovește dracii cu biciul de foc. Se mai spune că este aducător de ploaie și că poate provoca furtuni puternice dacă este furios.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load