COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scheme cu de zeci de mii de dolari de la fiecare client: Trei agenți, reținuți

Scheme cu de zeci de mii de dolari de la fiecare client: Trei agenți, reținuți

Trei agenți au fost rețnuți și plasați în arest, fiind învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari comisă în Chișinău, față de investitori în acțiuni din Rusia .

Persoanele arestate au fost depistate în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații. Astfel, reținuții s-au dovedit a fi bărbați cu vîrsta cuprinsă între 28 și 31 de ani, din Chișinău. Aceștia aveau funcția de manageri și aveau în subordine 25 de operatori telefonici, care contactau potențiali clienți din Rusia, prin falsificarea numerelor de pe care sunau (prin sistemul de telefonie IP, instalat de organizatori) și-i convingeau să investească în acțiuni financiare de pe burse de valori internaționale.

Însă, după depunerea banilor de către investitori, deși puteau urmări creșterile investițiilor făcute, atunci cînd decideau să-și retragă suma depusă și adaosul cîștigat, aceștia nu o puteau face. Astfel, la această etapă, procurorii PCCOCS au identificat victime care nu și-au putut recupera sume între 150 și 88.000 $.

Activitatea grupării criminale era condusă din afara Moldovei, de către o persoană aflată în Israel. Acesta asigura modalitatea de acționare a membrilor grupului criminal, le furniza listele cu numere de contact ale potențialilor victime. De asemenea, acesta asigura financiar logistica și infrastructura organizațională a activității membrilor.

Astfel, persoanele sînt învinuite de escrocherie în proporții deosebit de mari și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 13 la 15 ani. Urmare a perchezițiilor efectuate, au fost ridicate agende, înscrisuri, dispozitive de stocare a informației, precum și șapte sisteme informatice.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii persoanelor care au coordonat acțiunile managerilor reținuți, astfel încît la definitivarea lor PCCOCS va reveni cu informații detaliate pe care le va face publice, cu respectarea prevederilor legale.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load