Scandalul de la Teatrul de Operă ne impune să întreprindem măsuri urgente (VIDEO)

Scandalul de la Teatrul de Operă ne impune să întreprindem măsuri urgente (VIDEO)

Neregulile de la Teatrul Național de Operă și Balet ar trebui să transmită un semnal de alarmă autorităților și să determine adoptarea unor măsuri prompte pentru salvarea culturii în țara noastră, spune consilierul prezidențial, Corneliu Popovici.


Consilierul afirmă că problema trebuie abordată la nivel de Guvern, dar nu înainte ca persoana care a generat acest scandal, în opinia sa directorul Teatrului, să plece din funcție.


„Persoana care a provocat aceste tensiuni, a bulversat și societatea, trebuie să fie demisă. O astfel de decizie trebuie luată în regim cît mai rapid. Este nevoie ca problemele care au apărut în teatru, și ele nu a apărut într-o săptămînă, ci pe parcursul timpului, ca urmare a unei politici nerelevante duse de ministerul precedent, să fie soluționate prin intermediul unei hotărîri de guvern”, a declarat Popovici.


Potrivit lui, domeniul culturii a fost gestionat prost de guvernările precedente, iată de ce există atît de multe probleme în acest sector. Doar în 2018, Curtea de Conturi a constatat cheltuieli nejustificate în domeniul culturii de peste 122 de milioane de lei, asta în timp ce salariile oamenilor de creație rămîn la un nivel derizoriu, spune Popovici.


„Avem teatre care nu sînt funcționale și iarăși toți tac: și Ministerul, și cei care sînt în funcții de directori. Avem probleme la nivel de administrație publică locală, s-au pornit comasările direcțiilor de cultură cu cele de educație și asta duce la dispariția activității culturale. A venit timpul cînd trebuie să fie luate decizi prompte, gîndite cu scopul de a salva cultura în R. Moldova”, a mai spus Popovici.


                                                    


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load