TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Scandal la adăpostul de animale din Anenii Noi

Scandal la adăpostul de animale din Anenii Noi

Scandal de proporții la adăpostul de animale fără stăpîn din satul Beriozchi, raionul Anenii Noi, care este susținut financiar de cetățeni germani. Asta după ce, la mijlocul acestei luni, în preajma instituției au fost depistate cadavrele unor patrupezi.

De toate acestea este învinuită fosta șefă a azilului, Mariana Toderenciuc. Ea respinge însă acuzațiile și spune că îngrijitorii de animale, adică foștii ei subalterni, i-au întins o curs, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.


Pe de alta parte, angajații azilului respectiv au refuzat să ofere explicații, iar potrivit specialiștilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cîinii au murit pentru că NU au fost hrăniți.

La mijlocul acestei luni, pe rețelele de socializare au fost publicate imagini video în care apăreau cîțiva cîini morți, aruncați la întîmplare.

Autoarea imaginilor o acuza de toate acestea pe Mariana Toderenciuc, fosta șefă a adăpostului de animale din satul Beriozchi, raionul Anenii Noi.

Mariana Toderenciuc spune însă că acei cîini nu au murit din cauza ei. Femeia mai susține că îngrijitorii de animale din centrul pe care l-a administrat i-au întins o cursă.

Cît despre cîinele lăsat în mijlocul drumului, fosta administratoare spune că l-a luat de la un alt azil și l-a adus la cel din Beriozchi pentru sterilizare, dar patrupedul fugea deseori în sat.

Mariana Toderenciuc mai povestește că, atunci cînd a venit în funcție, animalele nu aveau de mîncare. Femeia îi acuză pe îngrijitorii de animale de furt.

Îngrijitorii de animale de la adăpostul din satul Beriozchi au refuzat însă să discute cu echipa Jurnal TV.

Și actuala administratoare a azilului, Ludmila Pușcașu, a refuzat să discute cu jurnaliștii.

În acest caz s-a autosesizat Direcția pentru Siguranța Alimentelor din Anenii Noi, care a descoperit mai multe nereguli.

Reprezentanții ANSA au precizat că Ludmila Pușcașu a fost amendată cu 1.500 de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load