COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scăldatul în Nistru este interzis. Au fost găsite bacterii periculoase

Scăldatul în Nistru este interzis. Au fost găsite bacterii periculoase

Scăldatul în Nistru este acum interzis, deoarece acolo au fost găsite bacteriile Escherichia coli și Salmonella.

Anunțul a fost făcut de Primul post de televiziune transnistrean, menționînd că specialiștii Centrului Republican de igienă și epidemiologie, studiind probele de apă, au declarat că nivelul poluării a fost depășit de 50 de ori. Ultima dată astfel de indicatori au fost observați în 2008.

"Acum noi luăm probe pentru microflora - Escherichia coli. Ploile au spălat toată murdăria de pe malurile localităților și totul s-a scurs în Nistru. De aceea, indicatorii au crescut de 50 de ori", a relatat medicul pentu igienă comunală al Centrului Republican de igienă și epidemiologie, Nicolae Pancenco.


De asemenea, potrivit lui, studiile de laborator ale apei din Nistru în raionul Rîbnița au arătat prezența salmonelei – agentul patogen al dizenteriei.

"Acesta este deja un microorganism patogen. Iar dacă el este la Rîbnița, după un timp oarecare va fi și la Tiraspol ", a adăugat Nicolae Pancenco.

Ei iau probe de control în fiecare săptămînă. Cînd vor reveni la normal indicatorii apei din rîul Nistru, specialiștii nu pot spune deocamdată, scrie novostipmr.com.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load