Scăldatul este interzis: Lacurile din capitală abundă în paraziți

Scăldatul este interzis: Lacurile din capitală abundă în paraziți

Lacurile din capitală vor fi curățate cu substanțe chimice. Va fi folosit un preparat menit să prevină moartea peștilor.


Între timp, în niciunul dintre lacurile din Chișinău nu se recomandă scăldatul din cauza că acestea nu corespund standardelor sanitare și igienice, potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică.


Lacurile din capitală abundă în paraziți. În nisipul de pe malul lacului La Izvor au fost identificate ouă de TOXOCARA, care pot provoca Toxocaroza atît la copii cît și la maturi.


Cercetările au arătat că apa este infectată, drept dovadă este conținutul exagerat al bacteriilor e-coli depistat în lac. La general, în toate lacurile municipale, precum și în lacul din localitatea VATRA, dar și în Nistru scăldatul este interzis. Este concluzia la care a ajuns Agenția Națională de Sănătate Publică. Oamenii sînt preîntîmpinați însă reacționează în mod diferit.


Lucrările planificate de către Spații Verzi se vor efectua timp de o săptămînă. În plus, oamenii nici nu vor simți mirosuri neplăcute sau alte incomodități. Pentru oameni, soluția cu care se va prelucra apa este inofensivă, au anunțat autoritățile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load