TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Satele Moldovei, tot mai sărace în cadre didactice

Satele Moldovei, tot mai sărace în cadre didactice

Anul școlar 2019-2020 a început cu un deficit de peste 2.000 de cadre didactice. În ciuda numărului mare de locuri libere, tinerii specialiști refuză să se angajeze în școlile din sate.


Liceul Mihai Eminescu din Sipoteni Călărași, o instituție cu circa 600 de elevi, solicită an de an cadre didactice, dar în lipsa lor încearcă să găsească propriile soluții.


„S-a solicitat profesor de limbă engleză, de limbă franceză, învățător la clasele primare, matematică, fizică, la care a fost repartizată profesoară de limbă engleză, dar nu a ajuns. Soluția noastră și cea mai mare bucurie este că avem încă și să le dea Domnul sănătate – eu le spun „tezaurul pedagogiei” – pensionarii”, a spus director liceului Dumitru Bob.


Un alt învățător din instituție a urmat un curs de recalificare pentru ca pe lîngă orele de limbă franceză să poată preda și limba engleză.


Și învățătorii de clase primare sînt la mare căutare. În lipsa lor, anul trecut, la Sipoteni, trei clase au fost comasate și repartizate la doi învățători.


Tinerii care totuși se angajează în sat sînt de obicei născuți în localitate.


La rîndul lor, responsabilii din Ministerul Educației spun că întreprind mai multe acțiuni ca să atragă tinerii în sistemul de învățămînt.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load