COVID-19 în MOLDOVA

Șarov a avut o convorbire online cu Dereck J. Hogan

Șarov a avut o convorbire online cu Dereck J. Hogan

Intensificarea relațiilor de colaborare moldo-americane în domeniile educației, culturii și cercetării a fost principalul subiect discutat astăzi, 25 august, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei convorbiri online cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: pregătirea instituțiilor de învățămînt pentru noul an școlar; stadiul de implementare a proiectului Tekwill la Cahul și Bălți și a proiectului MEDIACOR în incinta Universității de Stat din Moldova; restituirea bunurilor cultelor religioase și comunale; raportul internațional privind libertatea religioasă din 2019 cu referire la Republica Moldova etc.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Guvernului SUA și Companiei Google pentru extinderea ofertei pentru Republica Moldova la 300 mii de utilizatori educaționali ai GSuite.


În context, ministrul Igor Șarov a vorbit despre etapele de pregătire a instituțiilor de învățămînt pentru noul an de studii.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan a exprimat disponibilitatea aprofundării cooperării bilaterale modo-americane în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării subliniind importanța asigurării accesului tuturor copiilor/elevilor la educație, în condițiile pandemiei virusului Covid-19.

Oficialii au discutat și despre principalele politici educaționale privind cultivarea memoriei Holocaustului; cercetarea și păstrarea patrimoniului istoric și cultural al evreilor din Republica Moldova; consolidarea cadrului normativ-juridic în domeniul prevenirii și combaterii antisemitismului etc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load