COVID-19 în MOLDOVA

Sărbătoarea ”Limba Noastră”, marcată în toată țara

Sărbătoarea ”Limba Noastră”, marcată în toată țara

Sărbătoarea ”Limba Noastră” va fi marcată și astăzi printr-un șir de evenimente cultural-artistice, cele mai multe dintre care, din cauza epidemiei COVID-19, se vor desfășura online.

Potrivit programului elaborat de primăria Chișinău, la ora 09:00, va avea loc o depunere de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, iar la ora 10:00 – la Monumentul Domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfînt. După care vor urma depuneri de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor și Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfînt, notează sputnik.md.

La toate filialele Bibliotecii Municipale vor avea loc expoziții virtuale carte, mese rotunde, momente poetice, discuții tematice, momente poetice,recitaluri.


Între orele 10:00 – 13:00, Biblioteca organizează Maratonul lecturii. „Floare divină, limba romînă” (recital de poezii cu participarea comunității chișinăuiene.

Cu începere de la ora 10.00, Academia de Științe a Moldovei va organiza o ședință festivă online consacrată Sărbătorii „Limba Noastră” și deschiderii Congresului Mondial al Eminescologilor

Congresul Mondial al Eminescologilor, ediția a IX-a, „Eminescu universal” va începe la ora 12:00.

Pr întreg parcursul zilei de 31 august se va desfășura Expoziția online „Bijuteriile Jocului”, dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Baletului Național „Joc” și sărbătorii Naționale „Limba Noastră”, la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău.

Decernarea premiilor expoziției-concurs „Saloanele Moldovei”, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și Asociația AP din or Bacău, ediția a XXX-a, va avea loc de la ora 12:00 la Centrul Expozițional Constantin Brîncuși al UAPM.

De la ora 17:15, la Moldova 1, dar și pe rețele de socializare ale Direcție Cultură, va fi transmis programul cultural „Cîntare graiului străbun”, prezentat de ansamblului etnofolcloric „Plăieșii” și Nicolae Gribincea. Iar de la ora 17:55 - programul, susținut de orchestra municipală „Avanti”, „Deschide-ți ușa - noi venim cu cîntec și cu flori”,

Acțiunile dedicate sărbătorii ”Limba Noastră” vor culmina la ora 19:40 cu programul „E sărbătoare, să răsune muzica”, prezentat de orchestrei municipale de muzică populară condusă de Vasile și Vitalie Advahov”, la fel transmis live la Moldova 1 șipe rețelele de socializare ale Direcției Cultură.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load