Șapte paramedici SMURD merg la Iași pentru un stagiu

Șapte paramedici SMURD merg la Iași pentru un stagiu

Șapte paramedici din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI vor efectua un stagiu practic de 30 de zile la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Iași, notează Noi.md.

Decizia a fost luată după ce angajații IGSU au fost pregătiți în calitate de paramedici de formatorii SMURD din Republica Moldova. Specialiștii au fost selectați din cadrul Direcției Situații Excepționale Hîncești, iar după finalizarea cursului practic vor activa în calitate de paramedici în Secția situații excepționale Cimișlia.

Pe parcurs a 30 de zile, aceștia au fost instruiți de formatorii moldoveni, iar la finalul cursului angajații IGSU au susținut un examen de calificare. Noii paramedici au fost evaluați de formatorii SMURD din IGSU și reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească. După susținerea examenului paramedicii au fost admiși pentru stagiu practic, iar pe parcursul lunii februarie – martie aceștia vor prelua experiența în acordarea ajutorului calificat de la colegii români.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova activează peste 100 de paramedici.     

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load