COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu, mesaj către cei 660 de procurori din țară: Scăpați de frică!

Sandu, mesaj către cei 660 de procurori din țară: Scăpați de frică!

Astăzi în Republica Moldova nu există Procuratură, a declarat premierul Maia Sandu într-o adresare publică către cetățeni și către toți procurorii din țară.

Ea i-a atenționat pe procurori că „ceea ce se întîmplă este foarte grav și urgent”, iar acum e nevoie mai mult ca oricînd de intervenția promptă a oamenilor legii.

„Am un mesaj către cei 660 de procurori din Republica Moldova. Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați. Nu stați ascunși prin birouri pînă cînd se va schimba conducerea. Conducerea se va schimba cu siguranță. Mai mult decît atît, Eduard Harunjen va răspunde în fața legii pentru inacțiunea și abuzurile comise. Și pentru faptul că, urmare a acțiunilor și inacțiunilor sale, miliarde și miliarde de lei au fost furate de la stat și de la cetățenii Republicii Moldova”, a declarat ea.


Șefa executivului a declarat că primește zilnic informații despre scheme de corupție și abuzuri și se așteaptă ca procurorii să înceapă să acționeze în interesele statului.

"Este responsabilitatea voastră să vă asigurați ca statul să nu fie furat în continuare. Nu aveți foarte mult timp. Fiecare zi în care voi nu faceți nimic este o zi pierdută pentru țară și cetățeni. Fiecare zi în care voi stați tăcuți prin birouri este o zi în care hoții și criminalii ascund banii și proprietățile furate de la cetățeni și de la stat, zi în care acești criminali caută căi de salvare. Aceste zile sînt pe responsabilitatea voastră", a mai menționat ea.

Sandu i-a îndemnat pe procurorii să nu execute indicațiile ilegale ale lui Eduard Harunjen și ale Adrianei Bețișor, iar în acest sens le-a dat asigurări că statul va trece de partea lor.

„Sînteți 660 de procurori și vreau să cred că mulți dintre dvs. sînteți diferiți de Harunjen și de cei care au stat pe margine cînd țara era dusă în prăpastie.E și țara voastră. Aici vor crește copiii voștri, aici vă sînt părinții.”.

„Noi toți vă cerem să scăpați de o frică irațională, să acționați hotărît în raport cu cei care pun în pericol Republica Moldova. Doar așa vă veți merita numele de procurori”, a conchis ea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load