COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu îl îndeamnă pe Cobzac să se retragă din cursa electorală

Sandu îl îndeamnă pe Cobzac să se retragă din cursa electorală

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a recunoscut că în ineriorul fracțiunii a fost un conflict dintre președintele Organizației Hîncești Marcel Petrușan și fostul deputat Grigore Cobzac.

Acesta ar fi fost și unul din motivele pentru care PAS nu l-a înaintat pe Cobzac cadidat la alegerile parlamentare noi din Hîncești, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Discuțiile noastre cu echipa din Hîncești au fost îngreunate de un conflict la nivel local, dintre președintele Organizației Hîncești și domnul Cobzac. Acesta a fost un motiv care ne-a determinat să venim cu candidatura Olesei Stamate”, a spus Sandu la emisiunea „In Profunzime” de la ProTV.


Sandu a mai spus și din ce motiv Grogore Cobzac a decis să candideze independent. „Eu am avut o discuție cu domnul Cobzac pe 4 ianuarie. Atunci, l-am întrebat dacă vrea să candideze, iar el a spus că nu vrea să candideze din motive personale. Cam așa s-au întîmplat lucrurile. Am decis ca Olesea Stamate este cea mai potrivită, din toate perspectivele… A doua zi am aflat din presă că domnul Cobzac și-a depus actele ca să se înregistreze în calitate de candidat. Din discuțiile pe care le-am avut, a spus că a fost o decizie spontană, în semn de protest față de lucrurile care s-au întîmplat în organizația PAS din Hîncești”, a precizat politiciana.

Astfel, Sandu i-a sugerat lui Cobzac să se retragă din cursa electorală, în favoarea fostei ministre a justiției Olesea Stamate.

La 24 ianuarie, Grigore Cobzac, membru PAS a anunțat că candidează independent pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția numărul 38 Hîncești.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load