Samavolnicie? Grădinițele și-au anunțat perioada vacanței de vară (FOTO)

Samavolnicie? Grădinițele și-au anunțat perioada vacanței de vară (FOTO)

Pe o rețea de socializare, un grup de părinți s-au arătat indignați de faptul că, fără a desfășura o adunare cu ei, administrațiile mai multor instituții preșcolare din capitală au anunțat perioada în care grădinițele vor ieși în vacanță.


O fotografie a unui părinte a scos la iveală faptul că multe instituții și-au programat vacanța de vară, deși au uitat să se consulte cu părinții, lucru obligatoriu, potrivit dispoziției emise de Primăria Chișinău.


În postare se face referire la grădinițele 185, 179, 52 din capitală și multe altele.Părinții se plîng în comentariile la postare că nu li s-a cerut opinia, ei fiind înștiințați de perioada vacanței doar prin acest anunț, afișat pe ușa de la intrarea în instituțiile preșcolare.


Reporterii NOI.md au încercat în repetate rînduri să obțină o opinie a Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, însă responsabilii din cadrul Serviciul management preşcolar au spus că fără permisiunea șefilor nu pot răspunde la întrebările jurnaliștilor, iar odată ce au obținut acordul șefilor, ei oricum nu ne-au mai răspuns la telefon.


De menționat că, potrivit Regulamentului instituţiei de învăţămînt preşcolar, instituțiile de educație timpurie nu își pot sista concomitent activitatea, ci alternativ, pe parcursul lunilor iunie-august, pentru a le oferi părinților posibilitatea de a-și duce copilul la o altă grădiniță.  


Astfel, în perioada sistării activității instituției, autoritățile publice locale şi conducerea, la necesitate, urmează să contacteze instituțiile apropiate, din raza unității administrativ-teritoriale respective, care vor funcţiona şi vor putea prelua aceşti copii.


Perioada de vacanţă va fi stabilită în urma consultării părinților/reprezentanților legali ai copiilor sau a comitetului de părinți, după caz, și va fi afișată de către conducerea instituției la loc vizibil cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load