Salvatorii şi pompierii din Moldova sărbătoresc azi ziua profesională (VIDEO)

Salvatorii şi pompierii din Moldova sărbătoresc azi ziua profesională (VIDEO)

Astăzi, 5 aprilie, salvatorii şi pompierii din Republica Moldova celebrează sărbătoarea profesională "Ziua Salvatorului". 


În acest context în incinta Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc un eveniment dedicat marcării acestei zile. Ceremonia a început cu serviciul divin consacrat eroilor trecuți în nefiinţă şi a continuat cu o măsură solemnă dedicată angajaţilor IGSU.


La eveniment a participat Secretarul de Stat al MAI, Vitalie Bîrsan, conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, conducerea IGP şi IGPF.


În mesajul de felicitare, şeful IGSU a menţionat  că în  calitate de conducător al instituției, se simte mîndru că efectivul de trupă și comandă este pregătit și face  față situațiilor de risc, iar dedicația acestora este apreciată de societatea civilă. Tot oficialul a subliniat că pentru mulţi dintre angajații Inspectoratului astăzi poate fi o zi grea de muncă, marcată cu intervenții și operațiuni, dar cu siguranță implicarea acestora în misiuni se va încununa cu vieți salvate. Cu un mesaj de felicitare a venit şi secretarul de stat al MAI Vitalie Bîrsan, care le-a urat succes tutor angajaţilor IGSU. În cadrul ceremonie conducerea MAI şi IGSU a înmînat mai multor salvatori şi pompieri  diplome, menţiuni, medalii şi grade speciale.


Mai mult, angajaţii IGSU au avut primit felicitări din partea apropiaţilor dar şi  societăţii civile, care a remarcat dedicaţia eroilor.  Potrivit IGSU în instituţie activiză peste 2000 de angajaţi, ofiţeri şi subofiţeri care intervin în situaţii excepţionale şi gestionează riscurile.


Conform datelor oficiale pe parcursul anului 2018, salvatorii şi pompierii din Republica Moldova au intervenit în 12724 situaţii de risc, au lichidat 1739 incendii, salvînd sute de vieţi omeneşti.     


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load