COVID-19 în MOLDOVA

Salvatorii, din nou, în alertă: Alte zeci de gospodării, inundate

Salvatorii, din nou, în alertă: Alte zeci de gospodării, inundate

În urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul țării, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a pompa apele scurse în ogrăzi, subsoluri și gospodării.

Astfel, salvatorii au efectuat lucrări de evacuare a apelor în raioanele Ungheni, Edineț, Rîșcani, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Soroca, și Briceni. Mai multe gospodării particulare au fost afectate în nouă localități a raionului Ștefan Vodă.

Aici în urma ridicării nivelului apei într-un canal de drenaj în apropierea satului Cioburciu au fost inundate parțial grădinele a cinsprezece gospodării particulare. Pentru prevenirea riscului de inundații în apropierea satului Sărata- Răzești a raionului Leova, salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au efectuat lucrările de plombare a unui canal cu saci cu nisip și lut pentru stoparea scurgerii apelor în luncă.


Conform IGSU, ploile torențiale au deteriorat mai multe porțiuni de drumuri locale în raioanele Soroca, Căușeni și Florești. Potrivit primelor informații, peste 12 km de drumuri locale au fost afectate în mun. Soroca. Precipitațiile abundente cu grindină au făcut ravagii și în sectorul agricol. Sute de hectare de culturi agricole, livezi, dar și vii au fost afectate în localitățile Napadova, Mărculești, Alexandrovca, Izvoare, Frumușica și Ghindești.

Conform primelor estimări, ploile au afectat semănături și livezi în raionul Florești. Aici, au fost distruse peste 188 ha de sfeclă de zahăr, 731 ha de floarea soarelui, 836 ha de porumb și cel puțin 76 ha de livezi. Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu pentru stabilirea prejudiciilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load