Salvatorii au intervenit la deblocarea a patru maşini la Vulcăneşti (VIDEO)

Salvatorii au intervenit la deblocarea a patru maşini la Vulcăneşti (VIDEO)

În orele după-amiezii, salvatorii și pompierii au mai intervenit în cîteva cazuri de deblocare a mijloacelor de transport, după ce mai multe persoane au apelat Serviciul 901 pentru ajutor.


Astfel, încă trei intervenții de deblocare au fost înregistrate în orașul Rîșcani și în unele localități din UTA Găgăuzia. Situația în țară este monitorizată în continuare, iar localități deconectate de la energia electrică și fără drumuri cu dificultăți de circulație și acces nu există deocamdată, relatează Noi.md.


Angajații Administrației de Stat a Drumurilor, în număr de 92, cu 79 de unități de tehnică, pe parcursul zilei au lucrat pentru aplicarea a 434 de tone de material antiderapant. 


Potrivit ultimelor informații operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în contextul condițiilor meteo complicate, echipele de salvatori și pompieri din țară au intervenit în această dimineață la operațiunile de deblocare a mijloacelor de transport, în două cazuri, în orașul Vulcănești și raionul Căușeni, acolo unde au fost deblocate patru mașini și un camion, în care se aflau mai multe persoane.


Acestea sînt în afara oricărui pericol. Alte operațiuni ale salvatorilor și pompierilor din țară nu au fost înregistrate, dar echipele sînt pregătite în continuare pentru acordarea ajutorului cetățenilor care vor fi în pericol.


Mai mult, potrivit informației Serviciului Vamal, temporar a fost sistată activitatea postul vamal „Vulcănești”. Restricții de circulație sînt consemnate, începînd de astăzi dimineață, și prin postul vamal de tip debarcader „Cosăuți”, după ce ieri a fost sistată activitatea postului „Soroca”, din cauza podurilor de gheață care nu permit deplasarea bacului peste rîul Nistru. Către ora 12:00, potrivit informației Administraţiei de Stat a Drumurilor, în republică toate traseele naționale, dar și accesul spre localități sînt practicabile.


Tot în această perioadă, localități deconectate de la energia electrică nu au fost înregistrate. Situația va fi monitorizată în continuare, iar cetățenii sînt îndemnați să apeleze pentru ajutor serviciile de urgență, dar și să fie prudenți, respectînd normele de securitate.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load