COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salvatorii au intervenit în forță în regiunile afectate de ploi

Salvatorii au intervenit în forță în regiunile afectate de ploi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația privind nivelul apei în rîurile Prut și Nistru, dar și a riscului de inundații în localitățile amplasate în preajma acestora. Situația este evaluată în cadrul Centrului de Dirijare în Situații Excepționale din instituției, activat odată cu apariția riscului de inundații.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore angajații IGSU au fost antrenați pentru a interveni la preîntîmpinarea inundațiilor în raioanele Ocnița, Soroca dar și orașul Vadul lui Vodă. Salvatorii în comun cu localnicii au ridicat un dig de protecție în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița și au întreprins lucrări de consolidare a unui canal de scurgere a apei în apropierea rîului Nistru.

La lucrări au participat peste 30 de persoane dintre care salvatori, reprezentanți a autorităților publice locale, localnici și voluntari. Lucrări complexe au fost efectuate și în orașul Soroca unde au fost fortificate două baraje cu o lungime totală de peste 70 m pentru protecția locurilor joase din oraș. La Vadul lui Vodă salvatorii au continuat instalarea digului metalic pe distanța de 1000 m.


Totodată pompierii au folosit motopompele din dotare pentru pomparea apei și evitarea inundării clădirilor din zona de agrement a plajei. Pe parcursul zilei de 27 iunie, angajații IGSU vor fi permanent în zona de risc pentru a evita pericolul inundațiilor. În vederea evaluării riscurilor pe rîurile Prut și Nistru activează în continuare posturile fixe de măsurare a nivelului apei. Informațiile sînt transmise Centrului de Dirijarea a Situațiilor excepționale pentru luarea deciziilor operative în vederea prevenirii riscurilor.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizarea hidrologică ( cod portocaliu) de creștere a nivelului apei pe rîurile Prut și Nistru cu ieșire a apei în lunca rîului Prut (în raionale Briceni și Edineţ) și în lunca rîului Nistru (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă). Avertizarea a intrat în vigoare pe data de 23 iunie și se referă la perioada 24 iunie – 2 iulie pentru rîul Nistru și perioada 23 -29 iunie pentru rîul Prut.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load