COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salvatorii atenționează: 79 de persoane s-au înecat deja în acest an

Salvatorii atenționează: 79 de persoane s-au înecat deja în acest an

Campania de prevenire a înecurilor continuă în mai multe localități din țară. Salvatorii au împărțit pliante și au vorbit cu oamenii de pe plaje despre riscul scăldatului în locuri neautorizate, dar și consumul de băuturi alcoolice înainte de a intra în apă.

Mai mult, peroanele au primit instrucțiuni cu referire la monitorizare copiilor în preajma bazinelor acvatice, fiind atenționați despre riscurile tragediilor în caz de înot nesupravegheat a acestora.

Potrivit IGSU în cadrul desfășurării acțiunilor de prevenire, salvatorii au înmînat 4398 de pliante informative, dar și au instruit 449 de administratori a piscinelor și locurilor de agrement.


În total pentru informarea populației au lucrat 171 echipe mobile care au preîntîmpinat cazurile de înec în 504 localități din țară.

Campania de prevenire a înecurilor va continua pe tot parcursul perioadei estivale. Scopul acesteia este de a reduce riscul tragediilor care au loc la scăldat. Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 79 de persoane, inclusiv 14 minori.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load