Salon internațional de carte, deschis la Moldexpo. Detalii

Salon internațional de carte, deschis la Moldexpo. Detalii

La Chișinău s-a deschis Salonul Internaţional de Carte – „Bookfest Chişinău”, ediția 2019.

Organizatorii evenimentului au declarat pentru agenția Infotag că, Vizitatorii Salonului, care se va desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie la Centrul Expozițional MOLDEXPO, vor avea şansa să beneficieze de o reducere de pînă la 80% la procurarea cărţilor.

Peste 50 de edituri, dintre care 26 autohtone și 24 din România vor participa în cadrul Bookfest Chişinău 2019. Acestea vor prezenta peste 50 de mii de volume din diverse genuri.

Președintele Uniunii Editorilor din Moldova, Gheorghe Prini, a menționat că „Bookfest Chișinău” îi va încînta pe cei ce iubesc să citească și urmăresc apariția noilor volume.

„Evenimentul a devenit popular și de anvergură. Acest lucru demonstrează nu doar numărul de cărți vîndute, ci și numărul de vizitatori prezenți la expoziție. Anul trecut, peste 50 mii de vizitatori au fost înregistrați la „Bookfest”", a spus el.

La cele 60 de standuri de la Moldexpo vizitatorii vor găsi cele mai recente producţii editoriale de la editurile Humanitas, RAO, Prut, Curtea Veche, ALL, Trei, Polirom, Litera, Didactica Publishing House, Editura Universității din Craiova, NEMIRA.

În cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2019, vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întîlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive, saloane muzicale, cenacluri literare. De asemenea, va fi lansată Campania „Salvează lumea donînd o carte”. Vizitatorii sînt așteptați cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi, cadouri şi tombole cu premii.

Președintele Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene, a menționat că „Bookfest Chișinău 2019” a coincis cu deschiderea unei filiale a celei mai cunoscute librării Cărturești.

„Librăria Cărturești la Chișinău va ocupa o suprafață de circa 400 de metri pătrați, în centrul comercial Malldova, aceasta fiind prima librărie Cărturești din afara României. Anul trecut, cifra de afaceri a librăriei Cărturești a atins cifra de 28 mil. de euro, în anul curent se așteptă o creștere a vînzărilor, inclusiv datorită extinderii pe piața moldovenească”, a spus el.

Salonul Internaţional de Carte – Bookfest Chişinău 2019 este organizat tradițional de: Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Biblioteca Naţională, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociaţia Editorilor din România.

Salonul va putea fi vizitat zilnic între orele 10.00 și 20.00. Intrarea va fi liberă atît în cadrul Salonului de carte, cît și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load