TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-au scumpit produsele petroliere. Ce prețuri au afișat stațiile Peco

S-au scumpit produsele petroliere. Ce prețuri au afișat stațiile Peco

În mai puțin de două săptămîni au fost înregistrate două scumpiri ale combustibilului. Anterior, pe 10 ianuarie, petroliștii au ridicat prețurile, în medie, cu 30 de bani pentru benzină și motorină, iar pentru gaz – cu 70 de bani.

Astăzi, sîntem nevoiți să ne conformăm noilor prețuri majorate. Pentru benzina A95 și A98 vom plăti în medie cu 55 de bani mai mult, adică 19.25 lei și, respectiv, 19.85 lei.

Șoferii care se alimentează cu motorină vor plăti 17.05 lei per litru, adică mai mult cu 65 de bani.


GPL-ul costă acum în dependență de stația PECO de la 11.05 pînă la 11.25 lei pentru un litru, ceea ce înseamnă o majorare cu 1.20 – 1.50 de lei.

Ținem să menționăm că, în acest moment încă nu toate stațiile de alimentare au afișat noile prețuri. Știrea se va actualiza!

Amintim că după ce, în 2019, a fost modificată legea, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili acum, de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzînd o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%, scrie Noi.md cu referire la autoexpert.md/diverse/sociale/foto-statiile-peco-au-afisat-noile-preturi-la-carburanti-afla-care-sunt-acestea/

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load