S-au denunțat reciproc la CNA

S-au denunțat reciproc la CNA

Un instructor auto din Cimișlia a ajuns în vizorul DGT Sud a CNA după ce ar fi pretins 300 de euro pentru organizarea eliberării unui permis de conducere. 


Potrivit denunțătoarei, bărbatul ar fi extorcat banii sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B". Banii urmau să ajungă la acesta prin intermediul unui transfer efectuat pe numele fratelui lui, care se află peste hotare.


Chiar dacă instructorul ar fi extorcat banii în noiembrie anul trecut, la finele probei practice a examenului care a avut loc acum câteva zile, acesta a bănuit ceva și a mers la CNA să depună un denunț în privința elevei, precum că aceasta ar fi încercat să-l mituiască.


Ofițerii și procurorii anticorupție au descins, însă, cu percheziții în biroul de serviciu al instructorului, și fiindu-i adusă la cunoștință ordonanța de bănuire, acesta  a recunoscut în totalitate faptele incriminate. El este cum cercetat în stare de libertate.


Dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei. Totodată, acesta riscă să fie tras la răspundere și pentru denunțul fals.
Cazul a fost documentat cu suportul Agenției Servicii Publice, iar conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciul „Sud” al Procuraturii Anticorupție.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load