TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-au dat drept polițiști, iar acum riscă pînă la 15 ani de închisoare

S-au dat drept polițiști, iar acum riscă pînă la 15 ani de închisoare

Dosarul penal pe numele a trei bărbați care au pretins că ar fi polițiști și au cerut, prin șantaj, suma de 40.000 lei de la un locuitor din Chișinău, a ajuns în instanță, notează Noi.md.

Făptașii au vîrste cuprinse între 25 și 33 de ani. Aceștia au avut o înțelegere prealabilă cu un amic al victimei, care urma să intre primul în locuință, cu solicitarea ca să primească droguri de la acesta, contra plată. Victima a refuzat oferta, dar l-a invitat în apartament, cu intenția să discute un conflict mai vechi.


Însă, odată cu amicul său, în locuință au pătruns și trei pretinși polițiști, care l-au maltratat pe locatar, cît și pe oaspetele acestuia. Agresorii pretindeau că dacă victima le va oferi suma de 40.000 lei, aceștia nu vor face cunoscut faptul că el s-ar ocupa de vînzarea drogurilor. „Soluția” însă a fost propusă nu înainte ca pretinșii polițiști să-i jefuiască de bunuri pe cei doi. Ulterior, făptașii i-au răpit și i-au dus într-o fîșie forestieră, unde au continuat să-i maltrateze.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru jaf, șantaj și faptul că au pretins că sînt polițiști, cei trei făptași riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 15 de ani. La această etapă, pentru cercetarea probelor de către autorități și pentru ca indivizii să nu se eschiveze de la înfăptuirea justiției, la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, făptașii sînt plasați în arest preventiv.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load