COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a stins din viață unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”

S-a stins din viață unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”

Un cunoscut actor de teatru și film din R. Moldova și unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” s-a stins din viață la vîrsta de 72 de ani. E vorba de Valeriu Cazacu.

Colegii de breaslă au ținut să transmită condoleanțe familiei și să își exprime respectul față de activitatea artistului, scrie agora.md.

„Deplîngem dispariţia marelui actor şi exprimăm adîncă durere şi sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu încetarea lui din viaţă. Dispariţia lui Valeriu Cazacu lasă un gol imens în viaţa noastră teatrală. Istoria şi toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea”, menționează administrația Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”.


Valeriu Cazacu s-a născut pe data de 18 februarie 1948 la Mateuți, Rezina. A fost unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, iar anterior a făcut parte din echipa Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. De asemenea, a fost un actor foarte solicitat în cinematografie unde a jucat circa 40 de roluri în filme de producţie autohtonă şi străină. Mai mult, Cazacu e unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi” unde a jucat în peste 100 de sketch-uri şi scenete.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load