S-a stins din viață scriitorul Petru Cărare

S-a stins din viață scriitorul Petru Cărare

Lumea scriitorilor din Moldova a suferit o nouă pierdere. Scriitorul Petru Cărare s-a stins din viață astăzi, la vîrsta de 84 de ani.

Anunțul despre decesul poetului, prozatorului și dramaturgului Petru Cărare a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din Moldova.

”Prin plecarea lui Petru Cărare cultura noastră a devenit mai săracă. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul conducerii Uniunii Scriitorilor.

Petru Cărare s-a născut la 13 februarie 1935 în comuna Zaim, Tighina. După absolvirea Școlii Centrale Comsomoliste din Moscova (1956) și a Cursurilor Superioare de Literatură la Institutul M.Gorki (1969), își începe activitatea literară la publicațiile vremii. A fost redactor la Editura Școala Sovietică, secretar literar la teatrul Luceafărul, director al Biroului de propagare a literaturii de la Uniunea Scriitorilor. 

Scriitorul Petru Cărare a fost distins cu titlul onorific Maestru al literaturii, medalia Mihai Eminescu, Premiul Național pentru Literatură, Premiul Opera Omnia al Uniunii Scriitorilor din Moldova și a fost decorat cu Ordinul Republicii.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load