COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a permis tranzitarea prin două puncte

S-a permis tranzitarea prin două puncte

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în şedinţa din 18 martie, a luat unele decizii ce ţin de tranzitarea ţării noastre, în condiţiile impuse de starea de urgenţă instituită în legătură cu infecţia COVID-19.

Potrivit Comisiei, este autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Galați și Giurgiulești – Reni, a cetățenilor străini care se întorc în țara de origine sau de reședință, a membrilor misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, acreditate în țara de destinație, precum și membrilor de familie ai acestora, transmite noi.md cu referire la Moldpres.

„Tranzitarea va fi autorizată de angajații Poliției de Frontieră doar după obținerea confirmării din partea autorității locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său.


Poliția de Frontieră va asigura însoțirea mijloacelor de transport ale persoanelor în tranzit de la punctul de intrare pînă la punctul de ieșire”, indică hotărîrea Comisiei pentru Situații Excepționale.

De asemenea, a fost autorizat accesul temporar, în data de 19.03.2020, pe teritoriul Republicii Moldova, în condiții strict reglementate de autoritățile competente, a echipajului aeronavei destinate evacuării voluntarilor Corpului Păcii.

Pentru perioada 17 martie - 15 mai 2020, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă. Aceasta prevede, inclusiv, restricţii de ieşire şi intrare în ţară, sistarea transportului aerian, feroviar şi terestru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load