S-a luat la întrecere cu vameşii, avînd maşina ticsită cu mărfuri (VIDEO)

S-a luat la întrecere cu vameşii, avînd maşina ticsită cu mărfuri (VIDEO)

Şi-a umplut maşina cu mărfuri de larg consum şi a pornit la drum. Este isprava unui bărbat din Bălţi care a fost reţinut la scurt timp de vameşi, chiar dacă iniţial el a încercat să împiedice stoparea și verificarea autovehiculului condus, notează Noi.md.


Inspectorii Echipelor Mobile l-au reținut pe suspect pe 6 februarie curent, în apropiere de mun. Bălți, după ce l-au urmărit pe o distanță de aproximativ 5 km.


Fiind somat de vameși să stopeze, bărbatul a ignorat cerințele legale ale acestora și a accelerat în direcția mun. Bălți.


Deoarece se deplasa cu viteză excesivă, suspectul a creat două situații de accident pe traseu, punînd astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la traficul rutier.


Într-un final, a fost stopat, iar în cadrul controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 500 de articole vestimentare în asortiment, 15 seturi de huse pentru autoturisme, precum și mai multe loturi de scule electrice și unelte. Potrivit informațiilor deținute, bunurile erau destinate mai multor comercianți care activează în zona de nord a țării.


Cazul urmează a fi cercetat sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari. Investigațiile sînt continuate în vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale, precum și a beneficiarilor loturilor comerciale.


În cazul în care le va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 pînă la 10 ani.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load