S-a anunțat cînd veteranii din Moldova vor avea legitimații de tip nou

S-a anunțat cînd veteranii din Moldova vor avea legitimații de tip nou

Începînd cu 1 aprilie 2018, veteranii din Republica Moldova vor primi legitimații de tip nou, notează Noi.md.


Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de executiv. Astfel, va fi posibilă reevaluarea numărului de cetățeni care au participat la diferite războaie și conflicte armate, precum şi sporirea gradului de siguranță a actului care confirmă statutul de veteran.


Schimbarea legitimațiilor vechi cu cele de model nou se va realiza, pe etape, din 1 aprilie 2018 pînă la 31 decembrie 2020, perioadă în care vor fi valabile ambele tipuri de acte. În anul curent vor fi eliberate legitimații noi pentru 15 mii de veterani, în 2019 - 15 mii și în 2020 pentru alte 10 mii de veterani. Prin urmare, din anul 2021 vor fi valabile doar legitimațiile de veteran de model nou.


Noile legitimații vor fi emise și confecționate de către Agenția Serviciilor Publice. Pentru anul 2018, în acest scop au fost prevăzute în buget 525 mii de lei.


În prezent, la Ministerul Apărării sînt înregistrați circa 40 de mii de participanţi la conflicte armate şi acţiuni militare, care beneficiază de statutul de veteran de război.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load