TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-a aflat unde a ajuns copilul abandonat în scara unui bloc din capitală

S-a aflat unde a ajuns copilul abandonat în scara unui bloc din capitală

Copilul abandonat în scara unui bloc din Chișinău a fost predat autorităților de resort din Dondușeni - localitatea din care provine mama bebelușului.

Declarația a fost făcută de șefa interimară a Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău, Lucia Caciuc, după ședința de astăzi a serviciilor municipale.

”Femeia mai are și alți copii. Probabil starea de sănătate a determinat-o să facă acest lucru, dar de asta se va ocupa ancheta și, pînă la urmă, se va decide. S-ar putea să fie o criză postnatală. Nu trebuie să ne grăbim să dăm sentința sau să acuzăm pe cineva. Există persoane care vor cerceta cazul și vor lua măsurile cuvenite în cazul respectiv, a menționat Lucia Caciuc.

Amintim că bebelușul de aproximativ o lună a fost abandonat în scara unui bloc din Chișinău în data de 23 ianuarie. Copilul a fost găsit de locatari, care au alertat poliția. Oamenii legii au identificat-o în scurt timp pe mama copilului, scrie Noi.md cu referire la sputnik.md.

Femeia în vîrstă de 25 de ani și-a recunoscut vina. Ea le-a spus polițiștilor că era în stare de afect cînd a recurs la acest gest.

Mama bebelușului este cercetată în stare de libertate, avînd la întreținere alți doi copiii minori. Ea riscă o amendă de pînă la 27 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau pînă la doi ani de închisoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load