TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-a aflat cine e procurorul condamnat la 7 ani de închisoare

S-a aflat cine e procurorul condamnat la 7 ani de închisoare

Procurorul Igor Cerchez din cadrul Procuraturii raionului Orhei, reținut acum patru ani pentru corupere pasivă, a fost condamnat pe 31 iulie 2019, la șapte ani de detenție într-un penitenciar de tip închis și sancționat cu 160 de mii de lei de prima instanță.


Totodată, judecătorii au aplicat în privința acuzatorului de stat interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de zece ani.


Sentința va intra în vigoare după ce va deveni definitivă, pînă atunci în privința procurorului Cerchez este aplicată măsura preventivă cu obligarea de a nu părăsi ţara.


Instanța a stabilit că procurorul Igor Cerchez a pretins și primit 12 000 de lei pentru a nu expedia în instanţa de judecată o cauză penală în privința unei persoane bănuite de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate, pentru a înceta urmărirea penală cu liberarea de răspundere penală și tragerea la răspundere contravenţională.


Procurorul Igor Cerchez a declarat că infracțiunea de corupere pasivă de care este învinuit ar fi „o provocare din partea agenților statului”, instanța de judecată a constatat însă că pretinderea banilor de către învinuit a avut loc anterior implicării autorităţilor oficiale ale statului în investigarea cazului dat, adică anterior pornirii procesului penal.


Sențința poate fi contestată în instanța de apel.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load