Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi au fost modificate (FOTO)

Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi au fost modificate (FOTO)

Procesul de examninare a viitorilor şoferi a suferit schimbări semnificative, informează Noi.md.


Mai exact, Agenția Servicii Publice anunță că rutele la proba practică și subproba pe traseu a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, utilizate în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Chişinău (SCCA) şi Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Bălţi au fost modificate. Schimbările au fost operate pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv.


La elaborarea sistemului de rute de examinare propus pentru SCCA Chişinău s-au exclus sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a se reveni la punctul de pornire, ceea ce va contribui la fluidizarea procesului de evaluare.


Astfel, pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci. Lungimea rutei s-a mărit de la 6,6 km - 8,2 km la peste 21 km, astfel fiecărei persoane examinate îi revin cîte 7 km. La fel, s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei. Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, fiecărei persoane revenindu-i cîte 8 km.


Pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi nr. 6, concomitent a fost aprobată și o rută nouă, ruta nr. 9. Lungimea traseelor este de la 7,5 km la 9,5 km. Pe fiecare rută va fi examinată cîte o singură persoană. La categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE sînt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10 și 19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în funcție de lungimea rutei.


Reamintim că, în prezent, selecția rutelor pentru fiecare candidat examinat în parte se efectuează aleatoriu, printr-un sistem automatizat. De asemenea, înainte de susținerea probei practice, în scopul acomodării cu vehiculul utilizat în procesul de examinare, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge o distanţă de pînă la 100 de metri, care nu se include în procedura de evaluare.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load