Rușii au început să zboare mai rar în Moldova

Rușii au început să zboare mai rar în Moldova

Locuitorii din Rusia au început mai rar să zboare în Moldova.


Aceste concluzii au fost făcute de analiștii serviciului de vînzare a biletelor Aviasales, transmite Noi.md.


Potrivit presei ruse, experții au remarcat că, în primele patru luni ale anului 2019, locuitorii din Federația Rusă au început să zboare mai puțin în Moldova, Luxemburg, Lituania și Estonia. În același timp, cea mai mare scădere a interesului, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, a fost înregistrată pentru zborurile către Republica Moldova - cu 8%.


Poate că acest lucru se datorează faptului că costul mediu al unei călătorii în țara noastră din Rusia a crescut cu 28% (pînă la 9620 ruble), presupun analiștii.


Interesul locuitorilor Rusiei pentru zborurile către Luxemburg a scăzut cu 7%. Prețul unui bilet în acest "microstat" a crescut, de asemenea, cu 20%, pînă la 24.034 ruble (nu există zboruri directe între Rusia și Luxemburg, pasagerii sînt nevoiți să zboare prin Varșovia, Istanbul sau Paris).


Numărul de rezervări al zborurilor către Lituania a scăzut cu 5% (prețul unui bilet a crescut cu 18%, pînă la 13.357 ruble), iar către Estonia cu 2% (prețul unui bilet a crescut cu 16%, pînă la 15491 ruble), transmite RIA Novosti.


De asemenea, costul mediu al unui zborur în Grecia, Danemarca și Ucraina a crescut cu 7% (pînă la 16127 ruble), cu 5,5% (pînă la 15,512 ruble) și, respsectiv, cu 2% (pînă la 12,290 ruble), în timp ce cererea pentru zborurile către aceste țări au rămas la același nivel.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load