TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia va livra în Transnistria 62 mii de doze de vaccin Sputnik V

Rusia va livra în Transnistria 62 de mii de doze de vaccin Sputnik V, totodată 42 mii de doze de vaccin vor ajunge în regiune în aprilie, iar celelalte 20 de mii - pe parcursul lunii mai.

Acest acord a fost stabilit în cadrul unei întrevederi, susținute la Moscova de așa numitul Președinte al RMN autoproclamate Vadim Krasnoselski cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse Dmitri Kozak, informează Noi.md.

În cadrul discuției șeful Regiunii Transnistrene a dat o apreciere înaltă nivelului de contcate stabilit cu partea rusă care, potrivit lui, au un caracter intens și constructiv.

Participanții la întrevedere au discutat un spectru larg de chestiuni, inclusiv actualele tendințe în evoluția situației regionale în jurul Transnistriei. Au fost abordate aspectele ce țin de mersul procesului de reglementare transnistreană, precum și funcționarea Misiunii de menținere a păcii pe Nistru.

O atenție susținută a fost acordată luptei cu pandemia. Ținînd cont de situația epidemiologică creată, Vadim Krasnoselski a menționat necesitatea vaccinării anti-COVID cît mai urgente a populației din Transnistria.


În acest context a fost atinsă o înțelegere principială privind livrarea în Transnistria a unui lot de vaccin rusesc Sputinik V în volum de 62 de mii de doze: 42 de mii de doze vor ajunge în aprilie, iar celelalte 20 de mii - pe parcursul lunii mai.

De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea cooperării comercial - economice și umanitare, sprijin consular și social pentru compatrioții ruși din Transnistria, implementarea altor proiecte și inițiative în cadrul interacțiunii bilaterale.

La sfîrșitul întrevederii, interlocutorii au convenit să continue dialogul asupra întregului spectru de chestiuni de interes reciproc.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load