COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia va finanța construcția clădirii pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor”

Rusia va finanța construcția clădirii pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor”

Rusia va finanța construcția sediului pentru Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „De pe strada Trandafirilor”, care poartă numele lui Iurie Harmelin, fondator, conducător artistic şi regizorul principal al teatrului.

Acest lucru a fost comunicat în cadrul unei ședințe de lucru cu privire la construcția clădirii acestui Teatru în capitală, prezidată de Președintele țării, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii susținute la cererea lui Iuri Harmelin au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetărilor Corneliu Popovici, consilierii prezidențiali, reprezentanții administrației Teatrului și ai companiei de construcții.


Părțile au discutat chestiunile organizatorice și tehnice, ce țin de finanțarea și construcția nemijlocită a clădirii. În cadrul întrevederii s-a menționat că anterior partea rusă și-a anunțat disponibilitatea de a aloca mijloace în aceste scopuri.

Igor Dodon a specificat că reparația acestui Teatru, atît de îndrăgit de oameni, reprezintă nu doar o chestiune de susținere a culturii din țara noastră, dar și de consolidare a legăturilor umanitare ale Republicii Moldova cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load