TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a transmis un lot nou de echipamente medicale pentru spitalele din sudul Moldovei

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, au participat la ceremonia de donare a unui lot de echipamente medicale pentru spitalele Autonomiei.

Echipamentele au fost procurate cu suportul Consiliului obștesc pe lîngă Agenția Rossotrudnicestvo, informează Noi.md.

Lotul de echipamente e compus din 5 analizatoare biochimice cu sistem închis și 5 analizatoare hematologice 3-diff.

Noile echipamentele vor oferi medicilor posibilitatea de a realiza mai rapid analiza probelor de sînge și a stabili mai exact diagnozele. Ajutorul este îndeosebi de important în contextul combaterii epidemiei COVID-19 și creșterea numărului de persoane infectate. Peste 80% din persoanele tarate de COVID-19 au nevoie de examinare și tratament post-infecție.

„Federația Rusă totdeauna este un partener sigur. Vă mulțumim pentru acest lot de ajutor sub forma echipamentelor medicale, și vreau să menționez că aceste echipamente zilnic vor salva vieți. Urmărim atent cu progresează Rusia în procesul de vaccinare și sperăm că ne veți susține în desfășurarea campaniei naționale de imunizare în Moldova. Ne propunem să oferim oamenilor oportunitatea de alege vaccinul, pe motivul că există diverse opinii referitoare la eficiența vaccinelor, iar pentru noi e important ca imunizarea să se producă cît mai rapid”, a declarat Irina Vlah.


La rîndul său Ambasadorul FR în RM, Oleg Vasnețov, a menționat că Găgăuzia este un exemplu pozitiv în cadrul colaborării inter-regionale între Federația Rusă și Republica Moldova.

Șeful misiunii diplomatice ruse și-a exprimat încrederea că echipamentul donat va oferi asistență de înaltă calificare care va contribui la menținerea sănătății și vieții locuitorilor regiunii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load