Roibu: Greșeala de pe site-ul Primăriei a fost corectată (DOC/VIDEO)

Roibu: Greșeala de pe site-ul Primăriei a fost corectată (DOC/VIDEO)

La mijlocul lunii ianuarie, Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan” a semnalat o greşeală pe pagina web a Primăriei Chişinău, în care apare denumirea unei etnii inexistente, și anume cea de „român-basarabean”.


Atunci, „Urmașii lui Ștefan” i-au înaintat o adresare primarului general interimar, Silvia Radu, prin care i-a solicitat să le ceară subalternilor săi să corecteze greșeala inadmisibilă făcută în compartimentul „Primar/Orașul, Orașe/Comune” de pe site-ul oficial al Primăriei.


După mai mult timp de răgaz, municipalitatea a reacţionat şi a anunţat că sintagma la care face referire Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a fost deja modificată.


Fiind intervievat de Noi.md, președintele Mişcării „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, a declarat că felul în care a reacţionat Primăria este salutar, dar condamnă faptul că, pînă la moment, nimeni dintre angajaţii acesteia nu a depistat greşeala, care, cel mai probabil, a fost comisă intenţionat.


„Este un pas corect. Am fost surprins plăcut să primesc răspuns din partea viceprimarului Ruslan Codreanu, prin care ni se spune că sintagma „român-basarabean” a fost schimbată în „moldovean”. Îmi pare rău că a trebuit să vină cineva cu un demers către Primărie ca să fie modificată denumirea etniei. Acest lucru ţine de competenţa Primăriei şi nu trebuia nimeni să inventeze diferite sintagme ca să le fie lor comode pentru promovarea ideologiilor unioniste. Felul în care ne-a răspuns Primăria ne convine. Noi considerăm că aceasta a acţionat în conformitate cu legea”, a punctat Roibu.


De menţionat că, odată cu depistarea greşelii de pe site-ul Primăriei, membrii Mișcării „Urmașii lui Ștefan” au atras atenția şi asupra faptului că, potrivit Recensămîntului Populației realizat în 2014, moldovenii constituie 75% din populația țării.


Tot atunci, președintele Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru, declara că, în mare parte, subiectul referitor la limba și naționalitatea concetățenilor noștri este speculat în cadrul luptelor politice.


 
 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri