Rezultatul autosesizării ASP la scrisoarea deschisă a tînărului care nu a dat examenul auto (VIDEO)

Rezultatul autosesizării ASP la scrisoarea deschisă a tînărului care nu a dat examenul auto (VIDEO)

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitor la scrisoarea deschisă publicată pe site-ul moldova9.com, devenită virală în mediul online, informează Noi.md.


Agenția, precizează că pentru o transparență mai mare examenele sînt monitorizate video și audio.


În urma analizei înregistrărilor video a tentativelor de trecere a probei practice din data de 5 martie 2019 şi 18 mai 2019, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidatul Anatol Fornea a fost una calmă, corectă și respectuoasă, precum şi viceversa.


Examinatorul a efectuat prezentările de rigoare și a informat candidatul despre procesul şi ruta de examinare, cu momentul iniţierii etapei de probă. În timpul examenului s-au sesizat cîteva încălcări de la regulile de circulație, iar la final, tînărului i-a fost comunicat rezultatul evaluării și motivele penalizărilor aplicate pe parcursul testării.


Nici la momentul evaluării, nici în termenul prevăzut pentru contestații, candidatul nu a avut obiecţii privitor la rezultatul obținut şi nu a înaintat vre-o petiţie în acest sens. După investigarea prestației sale, calificativul „Respins” corespunde grilei de evaluare conform punctelor acumulate.


Pentru a oferi o imagine clară asupra cazului dat, ASP face publică filmarea din timpul desfășurării probei practice a examenului și îndeamnă viitorii șoferi să acorde o importanță sporită orelor de studiu și de exersare a abilităților de a conduce un autovehicul. De acest lucru depinde nu doar rezultatul obținut la examen ci și siguranța traficului rutier.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load