COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rezidenţii şi profesorii de la Medicină, gata să ajute la tratarea pacienților de COVID-19

Rezidenţii şi profesorii de la Medicină, gata să ajute la tratarea pacienților de COVID-19

Rezidenţii şi profesorii de la Medicină ar putea să meargă în spitale pentru a da o mînă de ajutor, în această perioadă, cînd în ţară este Cod Roşu de răspîndire a noului tip de coronavirus.

Despre asta a vorbit Eugenia Zatîc, şefă de direcţie în cadrul Ministerului Sănătăţii, la emisiunea Publika Report. O listă cu potenţialii voluntari este întocmită de reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu.

"La fel, şi lista medicilor rezidenţi care sînt pe diferite specialităţi internistice, terapie intensivă, care de asemenea, vor fi puşi la dispoziţie atunci cînd instituţiile vor solicita. De asemenea, ministerul a făcut solicitări către toate instituţiile departamentale, prestatorii privaţi de servicii medicale, pentru centrele de excelenţă, centrul de instruire continuă, deoarece şi în centrele respective avem în rol de pedagogi medici de profesie", a afirmat şeful de direcţie Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Eugenia Zatîc.


Am sunat la Universitatea de Medicină pentru precizări, dar reprezentanţii instituţiei au refuzat să ne ofere un interviu pe motiv că nu pot face asta fără acordul Ministerului şi nu au vrut să ne spună nici numărul studenţilor care ar putea fi încadraţi în acest proces.

Pînă acum, doi doctori s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la pacienţii pe care îi tratau, un medic de pe ambulanţă şi altul de la Spitalul Republican.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load