COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rezervația științifică „Pădurea Domnească” (FOTO)

Rezervația științifică „Pădurea Domnească” (FOTO)

În una dintre publicațiile noastre de mai înainte, am vorbit despre o parte a acestei minunate rezervaţii, mai cu seamă despre Valea bîtlanilor din pădurea de luncă inundabilă de sus de Prut din apropierea satului Balatina, raionul Glodeni.

În această publicație vă vom povesti mai amănunțit despre rezervaţie, iar în albumul foto prezentat vă vom arăta terenul din jurul Ocolului silvic central din apropierea satului Moara Domnească, vom merge de-a lungul luncii inundabile a Prutului.

Rezervația științifică „Pădurea domnească” a fost fondată prin hotărîrea Guvernul Republicii Moldova în anul 1993. Scopul fondării sale a fost de a păstra pădurile cu lunci inundabile, speciile rare și pe cale de dispariție de animale și plante. Ea se află pe o suprafață de 6032 ha, dintre care 4976,8 ha din suprafaţă o alcătuiesc pădurile, ce se întind de-a lungul rîului Prut pe aproximativ 40 km: în raionul Glodeni de la satul Cobani pînă la satul Moara Domnească și în raionul Făleşti de la satul Chetriş pînă la Pruteni. Din punct de vedere geografic rezervaţia este situată la cumpăna apelor celor două rîuri ‒ Camenca şi Prut. Înălțimea ei e în medie ‒ 40-60 m deasupra nivelului mării.


Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load