REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui

REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui

Mod de preparare:


Varza se fierbe întreagă în apă sărată 10-12 minute, se scoate şi se desface. Cozile frunzelor se bat uşor. Pe frunze se pune umplutura, se răsucesc rulade (în Moldova sarmalele, de obicei, se fac mici (3-5 cm diametru, la o porţie se servesc 8-10 bucăţi) şi se prăjesc. Sarmalele se pun într-o tigaie unsă cu untură în 2-3 rînduri, fiecare strat se stropeşte cu unt topit. Deasupra se toarnă fiertură de gu­tuie, apoi se acoperă cu capac şi se pun în cuptor.


Prepararea umpluturii:


Fierbeţi orezul în apă sărată pînă este semigata, treceţi-l prin strecurătoare. Curăţaţi gutuii de coajă, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i în apă, strecuraţi-i. Tăiaţi morcovul şi ceapa, căliţi amestecul. Adăugaţi orezul, gutuii, morcovul, ceapa şi verdeaţa şi amestecaţi bine.


Se servesc cu smîntînă bătută.


Ingrediente:


1 căpăţînă de varză,


2-3 linguri untură de porc,


1 pahar smîntînă,


sare.


Pentru umplutură:


1 pahar orez,


1 ceapă,


1 morcov,


½ gutuie,


2 linguri unt topit,


2 linguri mărar verde tăiat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri