COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

REŢETA ZILEI: Ruladă cu vişine

REŢETA ZILEI: Ruladă cu vişine

Mod de preparare:

Se amestecă oul, a treia parte de untură, apa caldă şi oţetul. Se adaugă făina şi se frămîntă aluatul. Se împarte în 3 părţi egale, se formează bile, se ung cu o jumătate din untura care a rămas şi se pun la rece pentru 15-20 minute. Apoi se întind 3 foi subţiri de aluat, se stropesc cu untura topită, se pun vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se formează rulade şi se pun într-o tavă unsă cu untură. Se coc la temperatura de 220-230°C. Cînd sunt gata, ruladele se taie bucăţi şi se presară cu zahăr tos.


Ingrediente:

Pentru aluat:

3 pahare făină de grîu,

1 ou,

2/3 pahar untură de porc,

½ pahar apă,

½ lingură oţet,

1 linguriţă de zahăr tos.

Pentru umplutură:

4 pahare vişine (fără sîmburi),

½ pahar zahăr tos.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load