X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez

12 ian. 2020,, 18:00   Societate
2941 1

Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

• 5-6 fire de praz,
• 3 linguri brînză dată prin răzătoare,
• 1 pahar smîntînă.

Pentru umplutură:
• 3-4 linguri orez,
• 4-5 ciuperci shampignons,
• 1 ou,
• 1 ceapă,
• 2 linguri de ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?