COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

REŢETA ZILEI: Porumb cu mere, prune uscate şi friganele

REŢETA ZILEI: Porumb cu mere, prune uscate şi friganele

Mod de preparare:

Porumbul se fierbe împreună cu zeama din conserve 3-5 min, se scurge prin strecurătoare, se pune în oală, se fierbe puţin, apoi se adaugă untul, sarea, zahărul, prunele opărite, curăţate şi mărunţite, ceapă tăiată şi prăjită, pasta de roşii. Toate se amestecă şi se fierb încă puţin. Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii, se prăjesc puţin cu unt.

Cînd se serveşte, porumbul se pune grămăjoară în centrul farfuriei, de jur împrejur se pun friganele şi feliile de mere, se garniseşte cu pătrunjel.


Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjesc în unt.

Ingrediente:

4 pahare porumb fiert sau conservat,

½ pahar de prune uscate,

2-3 mere,

1 ceapă,

2 linguri de pastă de roşii,

2 linguri unt,

1 lingură zahăr,

1 lin­gură de verdeaţă tocată,

sare.

Pentru friganele:

¼ franzelă albă,

1 ou,

1 lingură unt,

½ pahar lapte,

1 linguriţă zahăr.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load