REŢETA ZILEI: Peşte copt cu legume şi mirodenii

REŢETA ZILEI: Peşte copt cu legume şi mirodenii

Mod de preparare:


Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.


Ingrediente:


•    2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
•    2-3 linguri de ulei,
•    1 rădăcină de pătrunjel, 
•    1 morcov, 
•    2 cepe,
•    100 g burtă afumată de porc (opţional),
•    4-5 căţei de usturoi, 
•    1 foaie de dafin,
•    sare, 
•    piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load