COVID-19 în MOLDOVA

REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc

REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc

Mod de preparare:

Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.

Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.


Ingrediente:

600 g carne de porc,

5-6 cartofi,

2 dovlecei,

3 morcovi,

2 roşii,

4 cepe,

2 linguri ulei,

2 pahare bulion de carne,

½ lămîie,

3-4 căţei de usturoi,

foi de dafin,

sare,

piper negru boabe,

tarhon,

mentă verde,

2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load