Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări

14 sep. 2019,, 18:00   Societate
4351 0

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.

Ingrediente:


1½ pahar făină de grîu,

½ pahar apă,

1 ou,

½ pahar mujdei,

sare,

2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

8 cartofi,

3 cepe,

1 pahar jumări,

2 linguri untură de porc,

sare,

piper negru măcinat,

1 lingură de mărar verde tăiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?