REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări

Mod de preparare:


Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă  un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.


Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.


Ingrediente:


1½ pahar făină de grîu,


½ pahar apă,


1 ou,


½ pahar mujdei,


sare,


2 linguri verdeaţă tăiată.


Pentru umplutură:


8 cartofi,


3 cepe,


1 pahar jumări,


2 linguri untură de porc,


sare,


piper negru măcinat,


1 lingură de mărar verde tăiat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load