REŢETA ZILEI: Clătite „Toamna de aur”

REŢETA ZILEI: Clătite „Toamna de aur”

Mod de preparare:


Facem clătitele. Separăm fructele de suc, le tăiem cubuleţe. Pe clătitele răcite punem îngheţata, fructele, le rulăm în rulade nu prea mari. Le tăiem  sub un unghi de 45 de grade, le punem pe farfurii sau în vase pentru desert, le ornăm cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu dispozitiv zîmţat, presărăm cu ciocolată, ornăm cu fructe. Ase servi imediat.


Ingrediente:


Pentru aluat:
•    1 pahar de făină de grîu,
•    2½ pahare de lapte,
•    3ouă,
•    3linguri de zahăr,
•    2linguri de ulei.


Fructe conservate:
•    pere,
•    piersici sau caise,
•    vişine fără sîmburi − 500 g în total.
•    600-800 g de îngheţată plombir,
•    2 pahare de frişcă bătură (vezi reţeta „Prune uscate umplute de nuci cu frişcă”),
•    2 linguri de ciocolată dată prin răzătoare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load