REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casă

REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casă

Mod de preparare:


Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se fierbe 5-7 minute la foc încet. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi strecurat, se condimentează cu piper negru boabe, foi de dafin, cimbru, o parte din verdeaţa tăiată. Ciorba se serveşte presărată cu verdeaţă. Ardeiul iute se serveşte aparte.


Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pânză pentru 20-30 minute, ca să se întindă apoi mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind câteva foi subţiri, se lasă să se usuce 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care la rândul lor se taie de-a latul - tăiţei subţiri.


Ingrediente:


500 g carne de viţel,


6 pahare apă,


½ praz (sau 4 cepe),


1-2 morcovi,


1-2 rădăcini de pătrunjel,


2 linguri ulei,


2 pahare borş (un pic de acid citric),


sare,


piper boabe,


frunză de dafin,


1 ardei iute,


cimbru verde,


1 linguriţă verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.


Pentru tăieţei:


1½ pahare făină de grâu,


2 ouă,


1/3 pahar apă,


sare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load