REŢETA ZILEI: Cartofi copţi cu dovleci şi roşii

REŢETA ZILEI: Cartofi copţi cu dovleci şi roşii

Mod de preparare:


Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie rondele de 3-4 cm şi se prăjesc. Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele, se trec prin faină, se rumenesc pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Prazul (partea albă) se taie inele, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu verdeaţa. Roşiile se taie în două, se presară cu sare şi piper, se rumenesc pe o parte şi pe alta (mai întîi pe partea tăiată) în tigaia bine călită. Tava se unge cu unt, apoi ingredientele se pun straturi: cartofii presăraţi cu ceapă, dovleceii, roşiile şi încă un strat de cartofi. Deasupra se toarnă smîntîna sărată, se presară cu brînză nesărată, amestecată cu pesmeţi măcinaţi. Se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 20-30 minute.


Ingrediente:


6 cartofi,


3 dovlecei,


½ praz,


2 linguri verdeaţă tăiată,


4-5 roşii,


3 linguri ulei,


1 pahar smîntînă,


1 linguriţă unt,


1 lingură brînză mărunţită,


½ lingură pesmeţi de grîu,


1½ lingură făină de grîu,


sare,


piper negru măcinat.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load