REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

Mod de preparare:


Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.


Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.


Ingrediente:


600 g carne de vită,


1 lingură ulei,


1 lingură de vin sec de masă,


2 linguri untură,


sare,


piper negru măcinat,


2-3 căţei de usturoi.


Pentru garnitură:


8 cartofi,


4 gogoşari marinaţi,


4-5 crenguţe verdeaţă,


foi de salată verde.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load